2013. november 22., péntek

10 ok amiért kötelező megnézni a 49 days-t

Hogy miért kötelező dorama a 49 days? Összegyűjtöttem 10 okot, hogy miért is olyan nagyszerű. :)

1.A történet: 
Ha valami, akkor a történet biztos nem átlagos. Az egész ott kezdődik, hogy a főszereplő( Nam Gyu Ri) balesetet szenved, és kómába kerül. Lelke tovább él, és találkozik egy motoros fickóval(Jung Il Woo), akiről kiderül hogy időzítő és a lelkeket segíti a mennybe. Azonban főhősnőnk véletlen baleset áldozata lett, ezáltal lehetősége van arra, hogy tovább éljen. Ehhez három igaz könnycseppet kell összegyűjtenie, három olyan embertől, aki igazán szereti( ebbe nem tartoznak bele a családtagok). A cél érdekében egy élő személy testét kell használnia(Lee Yo Won), de csakis akkor használhatja ha az illető alszik. Bonyodalmak sorozata következik, minden egyes részben vár valami apró meglepetés. A vőlegény(Bae Soo Bin), egy régi barát(Jo Hyun Jae), legjobb barátnők(Seo Ji Hye, Bae Geu Rin)vajon ki mutatja az igazi arcát és ki a hamisat? Izgalmas és abbahagyhatatlan...Csak ajánlani tudom.



2.A színészek:
A történethez hihetetlen jó színészi gárda is tartozik. Egytől egyig nagyon jó színészek/színésznők, nagyon jól össze lett válogatva ez a csapat. Mindenkire elképesztően illik a szerep, én csak ámultam bámultam, hogy lehet valami ennyire jól eltalálva.

Lee Yo Won/ Song Lee Kyung:
Ő az egyik főszereplő, őt szállja meg a lélek. A balesetet szenvedett Shin Lee Hyun és ő Lee Kyung két különböző személyiség, ezért is érdekes a szerep.













Nam Gyu Ri/Shin Ji Hyun:
Ő szenvedi a balesetet, neki kell összegyűjtenie a három könnycseppet. Lényegében róla szól a történet.










Jo Hyun Jae/Han Kang:
Ji Hyun régi jó barátja. Az elején ő testesíti meg a bunkó típust, na de végén...Csak annyit mondok nagyon megkedveltem.






Bae Soo Bin/ Kang Min Ho:
Shin Ji Hyun vőlegénye, akiről határozottan meg fog változni a véleményed a történet végéhez közeledve.






Seo Ji Hye/Shin In Jung:
Ji Hyun legjobb barátnője, vagy mégsem?















Jung Il Woo/Időzítő:
Az időzítő aki a lelkeket kíséri a mennybe. Mit is mondjak, ő a kedvenc szereplőm.:)






3. Saranghae Oppa!

Őőőő mi történt az előbb? Pörgessünk csak vissza...Nem is tudom, valami(valaki) mintha elvonta volna a figyelmem...A következő képek magukért beszélnek.
4.Lehetetlen abbahagyni

Ha nincs rengeteg időd, vagy ha nincs napod amid feláldozol alvásra az éjszakai filmezés miatt, ne kezdj hozzá. Ez persze enyhe túlzás, de az tuti, hogy ha egyszer nekikezdesz nem tudod abbahagyni. Legalább is én így voltam vele. Egész nap csak ezen járt a fejemben, és alig vártam, hogy hazaérjek, hogy láthassam a következő részt.

5.Nem egy szokványos történet:

Ha a történet leírásánál nem hangsúlyoztam volna eléggé, a történet egyáltalán nem szokványos. Mindig vesz egy fordulatot, amire biztosan nem számítasz, mindig rejt magában valamit, amitől hihetetlenül különleges az egész.

6.Felvetődő kérdések:

Miért is 49 nap a történet címe? Erre hamar fény derül. A tibeti buddhizmusban  az elhunyt gyászszertartása 49 napig húzódik, mivel ez az átmeneti időszak a lélek számára a test halála és az újjászületés között. A sorozatban az agyhalott Ji Hyunnak 49 napja van, hogy megszerezze a három könnycseppet. Mindig is érdekes lesz az ember számára mi van a halál után, és ez sorozatba foglalva mennyei...:)

7.Idézetek, amik elgondolkodtatnak:

 "Az érzések nem olyan dolgok, amiket irányítani tudunk."~Kang Min Ho

 "Múltbéli tetteink és döntéseink meghatározzák a jelenünket.És hogy most élsz, az meghatározza jövőbeli életed."~Időzítő

8. Zene: 

 Szívednek, lelkednek jót tesz :) Katt a képre!!! 


http://www.youtube.com/watch?v=8oZpIWb25kI&list=PL05C58F2C6D0EA7F7






9.Az utolsó rész:


Azok közé a sorozatok közé tartozik, aminek a végén leesik az állad és azt kérded MIÉRT???? De az egészet keretbe fogalalja és ad neki egy olyan pluszt amitől az egész varázslatos lesz.

10.Cry baby, cry:

Ajánlom, arra az esetre is ha egy hihetetlen jót akarsz sírni. A végén garantáltan nem marad száraz a zsebkendőd...

10+1:

Oké, abbahagytam...Lehet, hogy egyszerre több emberbe is szerelmes vagyok? :D





Itt meg tudjátok nézni a trailert:
http://www.youtube.com/watch?v=Em-pRRFI-Mk

És magyar feliratot is rengeteg helyen találtok hozzá:
http://azsiaekkovei.hu/kdorama/49-days
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_116298.htm



 Remélem tetszett ez a kis összeállítás, és kedvet kaptatok a sorozathoz. Én tényleg csak ajánlani tudom, egyik kedvencem. Írjatok ha megnéztétek, várom a véleményeket! :) Fighting!!! :)



1 megjegyzés:

  1. Úgy látom kezditek felfedezni ezt a sorit,sokáig eltűnt a "süllyesztőben",pedig méltán igényt tarthatna az érdeklődésre, mind a történet, mind pedig a szereplők szerep megformálása.
    Én imádtam,elgondolkodtató ugyan akkor szórakoztató,nálam többször nézős kategória.:)))

    VálaszTörlés