2014. március 22., szombat

10 érdekes tény Dél-Koreáról

A minap épp egy olyasfajta oldalra tévedtem, ahol igen érdekes dolgokat olvashattam Koreáról. Gondoltam, lefordítom nektek is és kicsit jobban utána nézek, mert hát ilyeneket sem hall mindennap egy ember, hogy egy görögdinnye majdnem 6500 forintba kerül.( 30 000 won~6310 forint)

1.A koreaiak imádnak újságot olvasni. Közel 63 naponta megjelenő kiadás van. Nem semmi...:D


2.A tradicionális koreai tető felfelé görbül, akár egy mosoly. Milyen aranyos...:)


3.Hajnali 3-kor rájössz, hogy éhes vagy, de semmi nincs nyitva, ahol főtt ételt lehetne kapni? Dehogyisnem, ha Koreában vagy. Minden bolt igen későn zár, a legtöbb is legalább 11 óráig nyitva van. De az éttermek, kávézók, bárak és az utcai ételárusok boltjai is van, hogy hajnali 4-ig várják vendégeiket.


4.Ha Koreában vagy és taxizni akarsz, de meg akarsz spórolni pár won-t, akkor a szürke és fehér taxikat kell választanod. Viszont ha egy tapasztalt vezetőre és több luxusra vágysz, a fekete taxi a neked való.


5. A taekwondo Korea nemzeti sportja, és körülbelül mindenhol megtalálod. Minden városban vagy egy iskola, ahol szert tehetsz eme csodás sportra. A gyerekek már igen fiatalon elkezdik űzni, és néhol része az oktatásnak is.


6. A 4-es szám igen csak balszerencsés számnak tartják. Így ne csodálkozz ha egy szállodának nincs negyedik emelete vagy nincsen négyes számú ház.


7.A nyilvános ivászat nem törvénybe ütköző cselekedet, szóval ha megkívánsz egy kis soju-t nyugodtan ülj le vele egy parkba, senki nem fog megbüntetni érte.


8.Egy szép étteremben, éppen elfogyasztottad a legfinomabb ételt amit valaha ettél, a kiszolgálás is első osztályú volt, ezért tetszésed kinyilvánítása képpen hagysz egy kis borravalót a pincérnek. Már éppen lépnél ki az ajtón, de a pincér utánad fut és visszaadja a borravalót, azzal az indokkal hogy ott felejtetted a pénzed. Mivel Koreában nem elfogadott dolog a borravaló.


9.Ne csodálkozz, ha egy újonnan szerzett barát első kérdései között, rögtön ott lesz, hogy milyen a vértípusod. Miért is? És mit jelent, hogy milyen a vértípusod? Olvass róla bővebben, régebbi cikkünkben! Katt ide! :)

10.Az életkort is másképpen számolják, valószínűleg te is egy évvel idősebb vagy Koreában. :D Miért? Ezt is megtudhatod előző bejegyzésünkből! Katt ide! ^-^

Fejtsd ki véleményed, írj ha bármiről olvasni szeretnél, örömmel fogadjuk! Köszönöm, hogy elolvastad, további szép hétvégét, fighting! ^-^

3 megjegyzés:

  1. ÚÚÚ én is Taekwondoztam 5-6 évig csak abba kellett hagynom...azt sajnálom a legjobban hogy nem jutottam el fekete övig, mert akkor tanultam volna koreai történelmet :)

    VálaszTörlés
  2. A vértípus miért fontos? Nem találtam a bejegyzést.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Vértípus azért fontos, mert a koreaiak ahhoz kötik a személyiséged. Ami, nagyban befolyásolhatja a barátságokat, házasságokat stb stb...

      Törlés