2014. június 24., kedd

A K-Drama rajongók öt típusa

A minap épp azon tűnődtem, hogy miről is írhatnék cikket (igen, nem mindig csókol homlokon a múzsa), míg végül rátaláltam erre a témára.
Ezúttal ez nem saját szellemi termék, mert a dramafever oldalon láttam ezt a cikket angolul, és mivel én jól szórakoztam rajta, gondoltam lefordítom nektek is. Persze néha írok bele kis kiegészítést, ami az én véleményem :)
Eddig már sokféleképpen kiveséztük a doramákat, de a nézők jellemzőinek szempontjából még nem, így hát, íme!

1. típus
A Hősiesen védelmező

Miután megszeretted a doramákat, azután úgy védelmezed őket, mint egy anyaoroszlán. Valaki rosszat mond rá? Sablonosnak nevezi? Kritizálja az érzelmes részeket? Azt mondja, hogy furán néznek ki a szereplők? Vége a kapcsolatotoknak! Hát ne mondjon senki semmi rosszat a kedvenc sorozatodról. Ha esik, ha fúj, te kitartasz kedvenceid mellett. (Még akkor ha, ha a kritikusnak, valami véletlen során tényleg igaza van.)
Equator man

2. típus
A sunyiban nézős

Szereted a doramákat. Nagyon. Képes vagy órákat eltölteni kedvenceid társaságában, és szabadidődben is az OST-okat hallgatod. De van egy probléma. A társaságod egyszerűen képtelen lenne felfogni, hogy miért is vagy te oda. Ezért, mikor a hétvégi programról van szó, te azt mondod, hogy az anyukád pincéjét takarítottad, pedig City Hunter maratont tartottál.
Gentleman dignity

3. típus
Az akadémikus

Élvezed a doramákat, sokat is nézel belőlük, de ugyanakkor nagyon jártas vagy a pszichológiában, szépirodalomban és hasonlókban. Ezért, összeegyeztetve a két kedvelt tevékenységedet, gyakran a dorama közben elkezdesz beszélni arról, hogy: "Ez a jelenet arra emlékeztetett, mikor Szókratész azt mondta...". A dorama nézős haverjaid a szemüket forgatják, hisz nem lehet mindenki ilyen magasan képzett... De ne hagyd magadat. Legalább ha valaki magasröptű szöveggel próbálja leszólni kedvenceinket, te magasröptű szöveggel visszatámadhatsz :)
Sungkyunkwan Scandal

4. típus
A Bias rajongó

Alapsztori? Nem fontos. Párbeszédek? Kit érdekel. Téged csak az izgat, hogy vajon kedvenc szereplőid játszanak-e benne. És már a cast kijöttekor imádkozol, hogy ugyan a forgatókönyvírónak legyen annyi esze, hogy írt bele olyan részt, amikor az oppa zuhanyzik.


5. típus
A tapasztalt veterán

Már akkor K-dramákat néztél, mielőtt a Boys over flowers és a Coffee prince kijött volna. Örömmel adsz jó tanácsokat a következő doramázó generációnak. Már egy olyan transzcendentális bölcs állapotban vagy, mikor a dorama divatok nincsenek rád hatással. Képes vagy várni, míg a sorozat egészében kijön, és csak aztán kezdesz bele. És ismeretében vagy annak az ősi tudásnak, ami a legtöbb k-drama néző számára csak mítosz: Egyszerre csak egy rész.

Lehet, hogy lehetne még folytatni tovább a sort... Ti melyikbe tartoztok? Esetleg valami egészen más kategória képviselőjének tartjátok magatokat? Írjátok meg nekünk! :)
És ha esetleg van valami téma, amiről keveset tudtuk,vagy sokat tudtok, de még mindig nem elég, akkor azt is nyugodtan írjátok le kommentbe, és igyekszünk majd a kedvetekbe járni :D
Addig is szép hetet. Fighting~

11 megjegyzés:

  1. Én az 1-es és 4-es csoportba tartozom :D :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszettek a leírások. Én egy kicsit mindegyikbe beletartozom.
    Csak most találtam az oldalatokra (az Asami oldal változásai miatt), de igazán teszik. Gratulálok hozzá, sok érdekességet találtam eddig. Be is raktam a kedvencek közé, biztosan állandó látogató leszek.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Komolyan olyan vicces, de mégis érdekfeszítő témákat tudtok feszegetni. Én az 1-es és az 5-ös csoportba tartozom. Van, hogy képes vagyok heteket várni a magyar feliratra, de ennek néha az ellenkezője igaz. Szóval elég ellentmondásos vagyok. Dorámákat nem a főszereplőszínész alapján választok, hanem inkább a történet érdekel. Ráadásul amilyen hülye vagyok, mindig a másik pasinak vagy nőnek szurkolok. Ami persze mindig esélytelen. Viszont azt nem tagadom, hogy egy-két színészt azért szívesen nézek, mert olyan szexik:
    http://www.youtube.com/watch?v=8B6G-izE1Jc

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszi a dicsérő szavakat, nagyon jó esik :)
      Én is várni szoktam a feliratra, jobb magyarul nézni, mert angolnál jobban kell koncentrálni a feliratra is ><
      És a videó... hát bevallom nem vagyok túl nagy Lee Jong Suk fan, nekem kicsit semleges a srác, itt viszont még én is belezúgtam <3 Igen, vannak nagyon jó pillanatai :D

      Törlés
  4. Hát ez fenomenális xxddd már egy ideje elragadott a korea őrületde a ti blogotok csak javitott az amugy is nagy rajongásomon xd az én tipusom az egyes és a kettes es a négyes xxd de a kettes az nem annyira...gratu mert csucs a blog^^
    Nem tudjátok am hogy hol tudomegnézni a To the beautiful you-t? Mert letölteni sajna nemtom mert analfabeta vagyok xd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Köszönjük a szép szavakat.
      A To the beautiful you... hát nem tudom, hogy lenne e magyar feliratosan feltöltve valahol. Angolul biztos fent van a viki.com-on. (nem túl gyakran nézek online semmit)
      De a letöltés sem bonyolult,
      http://doramax264.com/13786/to-the-beautiful-you-2012-k-drama-00-sub-01-raw/
      innen le lehet tölteni a videót, magyar feliratot meg többen is készítettek, pl.
      http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_116162.htm
      nem nehéz, csak bele kell jönni :D

      Törlés
  5. Kérdés: Hogy tudod ugyanazt újra és újra végignézni és hallgatni?
    válasz: olyankor ott vagyok..XDDD üdv Kata58

    VálaszTörlés
  6. Haliho! Nagyon tetszik a blog. Végre találtam egy szép, átlátható, minden egyhelyen oldalt.

    VálaszTörlés