2014. október 27., hétfő

Hogyan készülj egy k-pop koncertre?

Egy újabb csodás remekművel készültünk ma közösen nektek, hogy megörvendeztessünk titeket, és felhúzzunk titeket a kedvtelenség, és a rosszkedv sűrű ingoványából. (haha)
"Komolyabb" témára terelve a szót, ezúttal felelevenítettük a közös Teen Top koncertes élményeinket (Teen Top Weekly idol-t nézve, aki nem látta, sürgősen pótolja, van magyar felirattal: itt, köszönet érte :) ) és eszünkbe jutott az előtte lévő készülődésünk.
(Figyelmeztetés: a beszámoló nyomokban hülyeséget tartalmazhat, lehet, hogy többet árt, mint használ!!!)

0. ÚRISTEEEEN koncertezni jönnek!
A kezdet kezdetén, mikor meglátod a kedvenc( vagy egyáltalán k-pop) bandád és a fővárosod nevét egy mondatban, egy dátummal összekötve, enyhe sokk és idegrángások után rájössz, hogy idén előrébb hozták a karácsonyt. Nincs mit tenni fangörcs üzemmód bekapcsolva! Lázas üzenetváltások és hívások indulnak meg szerte a világban, barátok, rajongók között, hogy ki lesz ott a koncerten és milyen jegyet vesz.
/"- Min Mi itt vagy?
- Igen, mi a baj?
- Láttad?
- ???
- A Teen Top jön koncertezniiiiiiii, ide, hozzánk!!!
- Hogy mi? Te most hülyéskedsz?
- Nem, küldöm a linket,  VIP jegyet akaroooook ha tönkre megyek is!
- Én mondom, ha bankot is kell rabolni, de ott leszünk az első sorban!!!"/


1. Jegyvásárlás
Kijött a rettegett dátum, mikor elég gyorsnak kell lenned ahhoz, hogy megkaparintsd hőn áhított jegytípusodat. Ilyenkor nem számít, hogy iskolába kéne lenned, vagy akárhova máshova, azonnal beteget jelentesz és már hajnali ötkor kipattan a szemed, és nem nyugszol addig amíg meg nem lesz a jegyed. Ne ess kétségbe, ha esetleg a rendszer befagy jegyvásárlás közben, mert akkor nagy valószínűséggel másoknál is be van. Meg lesz a jegy ha törik, ha szakad!
/"Skype:
- Úristeeen, befagyott a rendszer, neked is?
- Te sem látod? Azt írja ki, hogy ERROR!
- Frissítsd, frissítsd!
- Megvaaaan!
- Nekem is! :)
*örömtánc és napokig tartó jegynézegetés, tényleg megyünk?*"/


2.Idegtépő hetek
A nehezén már túl vagyunk, már csak túl kell élni a fennmaradó pár hetet. Ez alatt végtelen mennyiségű fanfiction jelenik meg a fejedben, és szinte már valóságnak tűnik, hogy a kedvenced koncert közben/után beléd szeret és magával visz.
Minden lépésedet kétszer megfontolod, hogy biztosan ne a kórházi gépen nézegesd a koncertfelvételeket. Jó tanács, ha esetleg nem is kedvenc bandád, de néhány dalszöveget tanulj meg mindenképp, mert kellemetlen lehet, ha esetleg nem tudsz egyet sem. Már ha csak párnak a refrénjét tudod, az is nagyon király!
/"- Mi Ah, kijött egy pattanás az államon, így Changjo már nem is fog szeretni! :(
- Min Mi, még két hét van a koncertig! -.- "/

3.Mit vigyünk magunkkal?
Mit is szokás egy koncertre vinni? Nagy dilemma, mert ha túl sok motyót viszel és sorban állsz a ruhatárnál lehet nem lesz meg a hőn áhított hely, viszont ha túl keveset, akkor (az oppák nem férnek bele a táskádba) nem tudsz mondjuk vizet vinni( ami elég fontos egy koncerten, és jó tanács: ha azt mondják, hogy nem lehet bevinni, akkor is vigyél, mert lehet, nem is fogják ellenőrizni!), vagy egy pulóvert ha későn ér véget.
/ "- De nem fér be az óriás hajszárítóm, most mit tegyek?" /


4. Outfit-para
Utolsó hetekben már felmerül a kérdés, miben tetszhetsz legjobban az oppáknak. Ne legyen túl elegáns, de lehessen azért kényelmesen ugrálni benne,  viszont ne legyen túl átlagos. A mi tanácsunk az, hogy mindenképp valami kényelmesbe menj, cipőt főleg kényelmeset vegyél, a ruhád úgysem látszik majd a kordontól és egy idő után téged sem fog érdekelni, hogy mi van rajtad.( Azért nyugodtan nézz végig pár youtube videót, jókat lehet rajta vidulni!)
/"- Szerinted L.Joe a kék vagy a fekete zoknis lányokat szereti jobban?
- A fekete megy a hajához és a szeme színéhez, én azt választanám!"/

5.Szállás-lehetőségek
Ha esetleg messze vagy a koncert helyszínétől mindenképp szállást kell találnod, különben lehet, hogy anya-apa el sem enged. De mivel mindent a koncertért, ezért egészen biztosan megtalálod az anyukád unokatesójának a barátjának a nagynénjét, akiről tudod, hogy a közelben lakik. Ha pedig minden veszni látszik, a k-pop fanok összetartanak, biztosan jut valahol egy sarok.
/"- Minek szállás, ha utána visznek magukkal, és a turnébuszban alszom?"/

6.Kommandós képességeink tesztelése
Mikor érkeznek meg? Hol szállnak meg? Még a legártatlanabb rajongó is képes profi kémeket megszégyenítve kideríteni, merre járnak, ha az életben csak egy lehetősége van, hogy lássa kedvencét. 
Persze, ha meg akarod nézni őket, merre járnak, csak mértékkel! Örülnek a rajongóiknak, de azért ő is elfoglalt emberek, és biztos megijednének, ha egy elvetemült rajongó nyálcsorgatva felrázná őket álmukból, hogy: Oppa, megölelsz?
/"- Te, már 2 órája itt állunk, biztos, hogy ebben a hotelben szálltak meg?
- Igen, tuti a Twitter képen is a szobor volt mögöttük.
- Jó, akkor maradjuk még 10 percet, hátha kijönnek addigra.
*3 óra múlva-> még mindig semmi*"/

7.Koncert napjának másodpercre pontos megtervezése, avagy a haditerv
Bizony nem mindegy, hogy öt perccel előbb,vagy később mész a koncert helyszínére, mint hajnali hat óra, még akkor is úgy érzed, hogy hamar ott kell lenned, ha szinte biztos a helyed az első sorba. Mikor kivel találkozol, mikor eszel, a koncert előtt, vagy után kötözöd meg, és hozod el a srácokat (persze, hogy ez csak vicc, hisz ők visznek magukkal, SAJÁT akaratból) stb.
/"De mi van ha Niel nem fér be a táskámba, akkor mit tegyek?"/

8.A koncert előtti éveknek tűnő órák
Már a koncert helyszínétől (öhm... Pecsa...) is fangörcsöd van, mikor meg meglátod a többi rajongót, esetleg k-pop-os pólóban, pulcsiban, legszívesebben a nyakukba ugranál.  Aztán szóba elegyedtek és rájössz, hogy többet kéne más rajongókkal is összefutnod. Egy koncert fantalálkozókra is kiváló hely! :) Beszélgess minél többet másokkal, hidd el megéri! A sorban állás fárasztó, de meg lesz a gyümölcse, és a mi tapasztalataink szerint érdemes már akkor elöl állni, mert bent is nagyjából e szerint lesz meg a helyed.
/"- Lányok, akkor tudjátok, hogy hogy lesz a fanchant?
- Persze.
*Kicsit odébb vonulva.*
- Te Mi Ah tudod mi az a fanchant?
- Guglizzunk rá! "/

9.Előre törni az oppákért
 Mikor a minibuszuk egy méterre suhan el tőled, a szíved majd kiugrik a helyéről. és mikor kiszállnak, az egyenlő a szívrohammal. Nem tudod kordába tartani az érzelmeidet, sikítasz, nevetsz, ugrálsz, a nevüket kiabálod, igen, mindezt egyszerre. Szeretnél minél közelebb kerülni hozzájuk, beszélni velük, vagy hogy egyáltalán csak észre vegyenek. 
Mikor pedig már a koncertterembe jutottál, igyekezz minél jobb helyet szerezni ahol csodás rálátás nyílik majd álmaid oppájára. 
/"- Mi most tényleg az első sorban állunk?
- Igen, innen még C.A.P borostája is látszik! "/

10. A KONCERT
NEM HISZEM EL! Ezek tényleg ők? Itt, pár méterre előttünk? De hiszen élőben még helyesebbek, ez egyáltalán lehetséges? Valószínűleg ehhez hasonló gondolatok meg fordultak meg mindenki fejében( azon kívül persze, hogy minden egyes taggal egyenként elképzeled az életed). Erre nem is lehet mást mondani, életere szóló, csodás élmény lesz örökre!
Ide nincs jobb tanács, mint hogy érezd jól magad és ne törődj semmi mással!
/"- hjkdbnqiudb.
- hfijheifhedfihei.
- Akkor ezt megbeszéltük! :D"/

10+1. Fangörcs kezelési útmutató
Vége a koncertnek, ők is elmentek és nem vittek magukkal és te sem tudtál hazahozni egyet sem belőlük, de még a staff-os tagokat sem, mi értelme van még az életnek? Hát a következő koncert!
Az élet megy tovább, de benned megváltozott valami, szereztek neked egy csodálatos estét, saját szemeddel láttad azokat akik erőt adnak a mindennapokban. 
Szóval lényeg a lényeg, ott voltál, megtörtént (még ha nem is hiszed akkor is), és ezt az élményt senki nem veheti el tőled!
/"- Tényleg elmentek?
- Bizony. De megígértek, hogy visszajönnek, ha meg nem akkor mi megyünk! Ne feledd, új időszámítás: Teen Top Előtt, Teen Top Után! Akkor most hol vagyunk?
- TTU! "/

Bizony nekünk örökre szép emlék marad a Teen Top koncert, és még sokáig fogunk az oldalon is ezzel példálózni ( *30 év múlva: Mi Ah, emlékszel mikor Ricky ránk kacsintott?*). Reméljük hasznosnak bizonyultak tanácsaink a következő koncertre (ami remélhetőleg nemsokára megint lesz :D) ha pedig nem akkor csak jól szórakoztatok. 
Ti voltatok valamelyik koncerten? Mi sajnos nem tudtunk elmenni a VIXX-re ( *egy napos gyászszertatás:(((((* ). Ha ti voltatok, írjátok meg milyen volt és ha egyéb jó tanács eszetekbe jut akkor is! 
Köszönjük, hogy olvastátok újabb "fenomenális" agyszüleményünket, további szép napot és az örök elmaradhatatlan: FIGHTING!
 ~ Mi Ah és Min Mi

1 megjegyzés:

  1. Haliii,
    Mit ne mondjak, ez se egy mai cikk, de minden egyes szava igaz *-* hoztatok pár boldog percet az életembe, köszönöm :D

    VálaszTörlés