2014. január 8., szerda

10 hely Dél-Koreában amit érdemes látni

A minap egy kedves koreai ismerőssel beszélgettem és kíváncsiságból megkérdeztem tőle, ha valaha is eljutok Koreába mik azok a helyek amiket mindenképp javasolna, hogy nézzek meg. Íme itt a lista:

1. Myeongdong(명동):
Myeongdong Jung-gu(körzet)-ben található Szöulban. Legfőbb turisztikai célpont, mivel Szöul legfőbb vásárlási kerülete. Minden van ami kell, boltok, színház, éttermek, utcai árusok, Dél-Korea legrégibb katolikus temploma és persze az elmaradhatatlan tömegnyomor.
Utcai árusok
Myeongdong Katedrális


2. 63 buliding(육삼 빌딩):
Egy gyönyörű felhőkarcoló, ami 249 méter magas.Yeouido szigetén( egy hatalmas sziget a Han-folyón) található. Gyönyörű kilátás a városra a fellegekből, kell ennél több? :)
A kilátás


3.Coex(코엑스몰):
Ázsia legnagyobb földalatti bevásárló központjának is nevezik, Gangnam körzetében található Szöulban. Nem csak vásárolni lehet itt, rengeteg étterem, kiállítás( itt található a Kimchi múzeum is), egy Aquarium, metró megálló, hotelek, konferencia termek, elképzelni nem tudom milyen hatalmas is lehet valójában.



Kimchi múzeum
Aquarium
4. Hongdae( 홍대):
Hosszasan lehetne írni, hogy mi minden jót lehetne csinálni Hongdae-ban. Mapo-gu(körzet)-ban helyezkedik el Szöulban és itt található a híres Hongik Egyetem, ami után a nevét kapta. Leginkább a városi művészekről, koreai indie zene-ről és az itt forgatott drámákról(Coffie Prince, Mary stayed out all night, A Gentleman's dignity, Flower boy ramyun shop). 
Hongik Egyetem

Coffe Prince első boltja :)


5. Gangnam(강남구):
Szöul 25 kerületéből az egyik Gangnam. Nevének jelentése a folyótól (Han) délre. Mivel ez az egyik leggazdagabb kerület( gyakran Beverly Hills-hez is hasonlítják) rengeteg minden található itt. Jó nevű iskolák/egyetemek, COEX , híres entertainment-ek( SM Entertainment, JYP Entertainment, LOEN Entertainment stb.), egyéb cégek, mindenféle dolog amihez jó sok pénz kell. :)


 6. Minsokchon(한국 민속촌):
Egy koreai falucska, amely élő múzeumként is nevezhető, másnéven koreai népi falu(korean folk village). Célja, hogy bemutassa a hagyományos koreai életet és kultúrát. Mindenféle előadók múzeumok, tradicionális házak találhatóak itt. Mind emellett meg lehet kóstolni a hagyományos falusi ízeket és egy játszópark is szórakoztatja az oda látogatókat.




7. Busan(부산):
Dél-Korea második legnagyobb városa. Mi is található itt? Regényt lehetne írni róla. Egy valami azonban még is meglett, mép pedig Shisegae Centrum City( 신세계 센텀시티). Ez a világ legnagyobb áruháza! Ki hitte volna...És persze a Gwangan hídat(광안대교) se érdemes kihagyni ha már egyszer itt járunk...;)
Shisegae Centrum City

Gwangan-híd
Gwangan-híd

8.Han folyó(한강):
Keresztül folyik Szöul városán, összesen 27 híd magaslik felette. Ezekből a kedvencem talán a Banpo híd( 반포대교), de nem is írok tovább a képek szerintem magukért beszélnek.
Banpo-híd
9. Namsan Tower/Seoul Tower(N서울타워):
Ha egy másik szemszögből akarjuk látni a várost... 



10. Jeju-sziget(제주도):
Dél-Korea legnagyobb szigete és talán a legszebb is. Itt található az ország legmagasabb pontja a Halla-hegy(1950 méter magas). Az ismerősöm azt mondta, hogy ez a kedvenc helye és a képek semmit nem fejeznek ki abból, hogy milyen szép...Ezek után már el nem tudom képzelni, hogy milyen gyönyörű is lehet valójában... 




Ez úton is szeretném megköszönni a segítséget amit a cikk megírásához kaptam( Thanks for your help/ 감사합니다). Én nagyon élveztem az összeállítását, kicsit mintha ott lettem volna mikor írtam ezeket a sorokat. Remélhetőleg egyszer saját képekkel és tapasztalatokkal írhatok róluk. Ha nektek már van ilyen, voltatok ezeken a helyeken örömmel venném ha megosztanátok velem az élményeiteket! Ezt megtehetitek kommentben, facebookon,esetleg e-mailben. Köszönöm ha elolvastad, további szépséges napot. Fighting!!!~~^^



1 megjegyzés: