2014. március 8., szombat

15 egyedi kávézó fajta Szöulban

A seoulistic.com oldal csinált egy összeállítást a 15 legegyedibb kávézó fajtáról, amit Szöulban találhatunk. Most ennek a fordítását/magyarosítását (+megspékelve saját gondolatokkal) hoztam el, mert annyira megtetszettek. A végén kíváncsi leszek, hogy kinek melyik nyerte el leginkább a tetszését :)

1. Tanuló/Könyves kávézó
 Rengeteg tanulnivaló van, de otthon a tesók rohangálnak, az anyukád rájuk kiabál, az apukád meg hangosan horkol... Mi a teendő? Irány a Tanuló vagy Könyves kávézó. Sok közülük úgy működik, mint egy könyvtár, vagyis nincs beszélgetés, de sok helyen ez sincs megszabva.
Ajánlat: May Island (메이아일랜드)
Cím: 서울 강남구 역삼동 816-6 용일빌딩 4, 5층 (Seoul, Gangnam-gu, Yeoksam-dong 816-6, Yongin Bldg 4F & 5F)
Térkép: Google


2. Hal-pedikűr kávézó
Hát ez egy érdekes kávézó, személy szerint kicsit meglepődtem, hogy ilyen is van. Milyen is ez? Ingyenesen kapod az után töltött kávét, de nem is ez az izgalmas. Tele van kis halakkal, akik szívest örömest eszik le a lábadról az elhalt bőrt. Furcsa ez egy kávézóban, de hát Koreában ez egy tradicionális módja az elhalt bőr eltávolításának. Amúgy roppantúl mókás már belegondolni is :)
 
Cím: 서울 중구 명동1가 37-1 4층 (Seoul, Jung-gu, Myeongdong, 37-1 4th Floor)
Térkép: Google



3. Hello Kitty kávézó
Ennek a bájos kis japán figurának egy egész kávézót szenteltek Szöulban. Egy aranyos hely, ahol az ember szívesen megiszik egy pohár tejet, már ha nem zavar a kissé csicsás Hello Kitty stílus. Mindenképp menj el, ha egyszer arra jársz, és szükséged van egy kis (értsd úgy, hogy SOK) rózsaszín felhőre az életedben.


4. Fényképész kávézó, Incheon
Ez is egy érdekes kávézó, a Cofe'ra nevet viseli. Itt a falakon szépséges fotók vannak kiállítva, és egyéb fotós emléktárgyak. Aki rendel egy italt, és van saját gépe, az kipróbálhatja az ott lévő lencséket és objektíveket, hogy fotózzon párat a boltban. Bizony, aki oda meg vissza van a fotózástól, ez egy remek lehetőség :)

Név: Cafe’ra
Cím: 인천시 연수구 송도동 18-1 302커낼워크 302동 225호 (Incheon-si, Yeonsu-gu, Songdo-dong 18-1)
Térkép: Google


5. Charlie Brown kávézó
Ennek az aranyos kis figurának nem csak egy kávézója van, hanem egy egész lánca. És míg a Hello Kitty egy szóló figura, itt megtalálhatod a többi karaktert is, vagyis Charlie Brown-on kívül Snoopy-t és Lucy-t.

 hivatalos honlap


6. Kutya kávézó
A legtöbb ember Koreában nem él egyedül. Ezért is nehéz meggyőzni a körülöttünk lévőket, hogy legyen kutyánk. Mert a teső allergiás a szőrére,  anya ki van akadva, hogy nem szobatiszta, apa meg nem bírja az ugatást, satöbbi, satöbbi... Ezért hozták létre ezt a kedves kis kávézót, mert itt aztán van kis kutya, nagy kutya, közepes kutya... Így ha betérsz egy ilyen helyre, kávé mellett jó ha veszel egy kis kutyakaját is ott, mert különben nem túl sok figyelmet fogsz kapni drága négylábú barátainktól. :)

Ajánlat: Bau House Puppy Cafe in Hongdae
Cím: 서울시 마포구 서교동 394-44 3층층 (Seoul, Mapo-gu, Seogyeo-dong 394-44 3F)
Térkép: Google


7. Macska kávézó
Hát igen, ne csak a kutyabarátoknak kedvezzenek... :) Nagyjából ugyanilyen módon, elven működik ez is, mint a kutyáknál. Bemész, veszel egy kávét, és közben kiélheted a macska szeretetedet. Végezetül csak annyi, hogy egy ilyen macska-őrültekháza Budapesten is van :)

Név: Lily Cat in Myeongdong
Cím: 서울특별시 중구 명동2가 53-11 5층 (Seoul, Jung-gu, Myeongdong 2-ga, 53-11 5th floor)
Térkép: Google


8. Bárány kávézó, Hongdae
A macska még oké.  Kis fantáziával a kutya is rendben van. De hogy birkák? Ilyen kávézóból csak egy van ugyan (gondolom nem volt több hülye, aki ilyet akart volna csinálni :D ) de annál egyedibb. Itt élő birkák vannak, és lehet őket is simogatni. Felmerülhet a kérdéd, hogy ezek nem büdösek? Öhm... hát nem tudom :)
Bennem amúgy ilyenkor merül fel, hogy olyan kávézó miért nincs, ahol Lee Min Ho-kal lehet találkozni? :)
Név: Thanks Nature Cafe
Cím: 서울시 마포구 서교동 486 B1 (Seoul, Mapo-gu, Seogyo-dong 486 B1)
Térkép: Google


9. Társas játék kávézó, Gangnam
Ezeknek régebben nagy divatja volt, már kezdenek eltünedezni. Szerencsére, akinek ilyen függősége van, az még most is talál ilyen helyet. Itt lehet játszani Jengát, sakkot, monopoly-t, kártyajátékokat, és minden egyebet. Jó kis hely kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz a barátokkal.
 
Ajánlat: Cafe Oz (카페오즈) Cím: 서울시 강남구 역삼동 619-30 강남빌딩 2층 (Seoul, Gangnam-gu, Yeoksam-dong 619-30 Gangnam Building 2nd Floor)
Térkép: Google


10. Habos-babos ruhás kávézó
Ez egy tökéletes hely a lányos lányoknak, akik gyerekkorukban hercegnők szerettek volna lenni, sőt most is, csak már nem kiabálják ezt a vágyukat hangosan bele a világba :) Itt, a kávézás mellett, válogathatnak a szebbnél szebb ruhák között, és kiélhetik a Disney-hercegnős ábrándokat. A bérlés 15.000 és 40.000 won között van. Azonban felhívjuk kedves vásárlók figyelemét, hogy az ár nem tartalmaz jóképű herceget fehér lovon.
Ajánlat: Princess Diary
Cím: 서울시 서대문구 대현동 54-9 3층 (Seoul, Seodaemun-gu, Daehyeon-dong 54-9, 3F)
Térkép: Google


11. Hallyu (k-pop) kávézó
Hát igen, ilyen is van! Itt aztán az ember kiélheti a fangirl (vagy esetlen fanboy) énjét. Itt vásárolhatók CD-k, dedikált plakátok, Girls Generation-os kártyák, és minden egyéb. Két ilyen hely is van, az egyiket, a K-story-t, állítólag a Super Junioros Heechul nővére vezeti, a másikat, az Everising-et pedig az SM Ent. tartja fent, vagyis ott SM-es bandák vannak csak.

K-Story cím: 서울특별시 중구 충무로1가 22-6 (Seoul, Jung-gu, Chungmuro 1-ga 22-6, across the street from UNIQLO)
Everysing cím: 서울 중구 충무로1가 24-23 스파오 4층 (Seoul, Jung-gu, Chungmuro 1-ga 24-23 SPAO Building 4th floor)
Térkép: K-Story (Google), Everysing (Google)


12. Kemping kávézó
Szöul elég nagy város, tele felhőkarcolókkal, és nem mindig van rá lehetőség, hogy az ember kiszabaduljon a természetbe, egy kis kempingezésre. Van itt sátor, kemping asztal, kemping szék. De ne feledkezzünk meg az ételekről, a húsrúl, kolbászról, zöldségekről, és a kinti faszenes grillezésről. (Ami elég egyedi Szöulban) Jó kis kikapcsolódás mindenkinek. Bár lehet, hogy ez előbb étterem, mint kávézó, de itt a helye.
Ajánlat: I’m Camper
Cím: 서울 마포구 상수동 329-7 (Seoul, Mapo-gu, Sangsu-dong 329-7)
Térkép: Google



13. Kosztümös kávézó /Viktoriánus kávézó
 Ki az, aki nem képzelné magát néhanap a 19. századi Angliába? Ki az, aki nem gondolja néha azt, milyen jó lenne királynőnek lenni. (És jelen esetben nem Silla uralkodónőjének lenni :D ) Úgy tűnik Szöulban is van rá igény, szóval ezen a helyen díszes csillárokat, puffos ruhákat, és egyéb kiegészítőket találsz. Egy napra hercegnőnek érezheted magad!

Név: Palace-like Cafe Where a Princess Lives” (공주가 사는 궁전같은 카페)
Cím: 서울 마포구 서교동 364-1 (Seoul, Mapo-gu, Seogyo-dong 364-1)
Térkép: Google


14. Hanbok kávézó
Annak ellenére, hogy a Hanbok nagyon csinos, a koreaiak sem viselik túl gyakran. Ezen a helyen lehet béreni egy ilyen öltözéket, és egy kis extra fizetésesetén még a hajadat és a sminkedet is megcsinálják, így így fotózkodhatsz erre kialakított szobákban. Turistáknak is nagyon jó hely, bepillantást enged a koreai kultúrába.

Cím: 서울 종로구 인사동 143 (Seoul, Jongno-gu, Insadong 143)
Térkép: Google


15. Biciklis kávézó
Ezek nem egyszerű kávézók, béna bicajos képekkel a falon, hanem egészen egyedi helyek. Nem csak kávézóként üzemelnek, hanem bicikli szervizként, vagy akár bicikli bérlő helyként. Aki szereti az efféléket, annak mindenképpen ezt ajánljuk!

Cím: 경기 성남시 분당구 백현동 592-2 (Gyeonggi-do, Seongnam-si, Bundang-gu, Baekhyeon-dong 592-2)
Térkép: Google

Szöveg és képek forrása: www. seoulistic.com.


Nektek melyik a kedvencetek? Melyiket próbálnátok ki a leginkább? Esetleg ismertek másmilyet is? Írjátok meg!
További szép hetet! Fighting! :)

1 megjegyzés:

  1. Hmmm... valóban érdekesek :) Először azzal kezdem, melyiket biztos NEM próbálnám ki:
    3. és 5. Hello Kitty és Charlie Brown - számomra már érdektelenek a mesefigurák
    6. 7. és 8. Állatos kávézók - állatokból nem szenvedek hiányt XD
    15. Biciklis kávézó - nem rajongok a bicikliért
    Tutik a kosztümös kávézók :D leginkább természetesen a Hanbok.
    Az első is nagyon klassz, ha az ember egy kicsit egyedül szeretne lenni, nemcsak olvasni, hanem gondolkodni.
    Na a halas igazán érdekes! :O Láttam már TV műsorban, hogy bőrbetegségeket gyógyítanak bizonyos fajta halakkal, ugyanezen módszerrel, és persze nem kávézóban :)
    Egy próbát mindenképp megérne :)
    Társasjátékosat is jó ötletnek tartom, én szeretek társasozni :P
    Végére hagytam a K-pop kávézót, amit a világ minden kincséért sem hagynék ki :)

    VálaszTörlés