2014. április 2., szerda

15 jel, amiből biztosan tudod, hogy Korea mániákus lettél

Lehet azt hisszük, hogy "normális" emberek vagyunk, és egy kívülállónak nem tűnik fel, hogy mi folyik bennünk. Pedig az igazság az, hogy a Korea mániákus emberek igenis felismerhetőek, külső jelekből. Összegyűjtöttem párat, amiből mi magunk is rájöhetünk, hogy az életünket bizony befolyásolja Korea:

1. 
Mikor rádöbbensz, hogy a facebook/twitter/tumblr oldalad másból sem áll csak doramás képekből, k-pop idolokból és idézetekből, és ami fontosabb, a gondolataid nagy része is ugyanezekből áll...


2. 
Mikor reggel karikás szemekkel ébredsz, és az ismerőseid, ha kérdik, miért vagy ilyen fáradt, csak legyintesz, és ráfogod a (létező vagy nem létező) macskára, hogy nem hagyott aludni... Ahha, persze, pedig csak dorama maratonoztál, és nem tudtál leállni, 'csak még egy részt' címszó alatt...

3. 
Egyre többet használsz, koreai szavakat, amiket filmekből, zenéből tanultál. Persze, senki nem néz hülyének, egy oppa! vagy fighting! felkiáltásnál.

4. 
Kedvenc számod a csengőhangod, és néha elfelejted felvenni a telefont, mert úgy gondolod, hogy ez a szám túl jó, hogy a csöngésnél ne akarj eljutni a refrénig, közben énekelve, nem törődve azzal, hogy fogalmad sincs, mit énekelsz pontosan...
5. 
Missziódnak érzed, hogy mindenkivel megszerettesd, amit te szeretsz. Ezért fűnek fának ajánlgatok a kedvenc bandád/doramád, és addig nem nyugszol, míg meg nem "térítesz" valakit.

6. 
Ideges leszel a "Te koreai drámát nézel? És ők hogyan beszélnek? Kínaiul?" kérdésektől, de ez még elnézhető. Viszont ha valaki rosszat mond rájuk, egy életre elásta magát előtted. Vagy te ásod el őt a kertben, ördögien nevetve.

7. 
Mikor meglátsz egy szintél Korea-mániákus embert, képes vagy a nyakába ugrani, és hiába nem ismeritek egymást, úgy érzed, hogy ti egy család vagytok.

8. 
Egy idő után lesz egy kedvenced/biasod... és ha őróla valaki azt állítja, hogy jobban kedveli nálad, na akkor ott akár vér is fog folyni... (persze, míg rá nem jöttök, hogy igazából mindketten túl távol vagytok tőle, hogy ilyenért törjön ki a háború, és ezekután egymással tudjátok a legjobban kibeszélni az illető sztár összes lépését)

9. 
Kezded félreolvasni a szavakat, mindenben valami koreás témát látsz. Például "korai érkezés" helyett "koreai érkezés", és hasonlók.

10. 
Elektronikai cucc kell, és valaki azt javasolja, hogy esetleg mást vegyél, mint Samsung és LG? Ugyan, hol élnek ezek, hát hűségesnek kell maradni :)

11. 
Ha valaki elújságolja, hogy mennyire bejön neki az új Selena Gomez szám, vagy mennyire helyes az a befutó amerikai színész, te csak hümmögsz, gyorsan végiggondolod, hogy kik is ezek, akikről beszél, és azon gondolkodsz, hogy most felvesd e témának mondjuk a Super Junior-t?

12. 
Mikor Brad Pitt jön a városba forgatni, de te csak unottan sóhajtasz, és felteszed magadban a kérdést: És Lee Min Ho nem jön vele?

13. 
Mikor végignézed a régi naplódba ragasztott képeket, és kiröhögöd magadat, hogy "Én őt is szerettem? Pedig nem is volt húzott szemű..."

14. 
Ha esetleg baráti társaságban szóba jön Ázsia, vagy konkrétan Korea, minden szem rád szegeződik, és várják a véleményed, mert tudják, hogy ez olyan téma, melyben sosem áll be a szád. Bár ők nem értik, hogy miért vannak olyan emberek, akiket az ilyesmi éltet...

15. 
Mikor minden ázsiai származású emberre úgy tekintesz, mint kedvenc sztárodra, már majdhogynem autogramot kérsz tőle, csak mert lehet, hogy egy földet tapostak...



 Amennyiben ezek igazak, azt kell mondjam, barátom : ÜDV A CSAPATBAN! Igen, bevallom a magam és a Min Mi nevében, hogy mi ketten már nagyon benne vagyunk ebben az egészben. De úgy tartjuk, hogy ez jó dolog. Legalább van, ami érdekel minket, van ami erőt ad. És hiába mond valaki rosszat erre, mi tántoríthatatlanul kitartunk mániánk mellett!
Remélem sokan vannak, akik ebben egyetértenek velünk! Ez esetben kitartás a továbbiakban is!
Mi veletek vagyunk! FIGHTING! :)

22 megjegyzés:

  1. Nagyon jó. :) És gratulálok, a 9-es bejött... elsőre -.-"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Hát igen, konkrétan én is mindig félreolvasom az ilyeneket ^^

      Törlés
  2. Szuper :) ez majdnem olyan, mint amit én írtam tavaly :) Érdekes, hogy mindenki egymástól függetlenül ugyanarra a következtetésre jut : ) fighting Catherina. http://www.catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/honnan-tudhatod--hogy-azsia-fuggo-lettel-.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúúú, ilyenkor érzem azt, hogy ez akkor tényleg egészen biztosan így van :) (Amint írtam, tényleg egy "nagy család" vagyunk. :D ) vannak eltérések, de tényleg hasonló... Bár valószínűleg lehetne még folytatni a listát jó hosszan, sőt, lehet egy kívülállót kéne megkérdezni, aki kívülről lát minket, mert lehet, hogy vannak még dolgok, amik nekünk már természetes, másnak viszont furcsa :)
      Köszi! Fighting! :)

      Törlés
  3. Ez deigaz xxdd peldaul en tegnap elkezdtem a z azsiai boltba vigyorogni meg hajlongani az elladonak amikor fizettem xd mert persze hogy azsiai volt xxdd a nyakaba tudtam volna ugrani xd

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon igaz. :) :D Az összes igaz volt.... jó dolog Korea mániákusnak lenni. :3 ♥

    VálaszTörlés
  5. Hát jót nevettem, még a könnyeim is potyogtak...XDDDD.főleg a telefonos rész volt nagyon betalálós, nálam is előfordul, hogy elfelejtem felvenni a telefont, mire észreveszem, hogy nem a lejátszója szól, hanem hívnak! Gondolhatod a vonal másik végén....XDDDD Üdv Kata58

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ismerős helyzet :DD És mikor anyáék szólnak, hogy vegyem már fel, és ne táncikáljak rá.... felbecsülhetetlen érzés :)

      Törlés
  6. Sziasztok!
    Nagyon boldog voltam amikor elolvastam, ezt a részt hihetetlenül élveztem és nagyon jókat nevettem.Nekem a munkahelyemre jöttek be egyetemista fiatalok, szó szerint vissza kellett fognom magam, hogy ne ugorjak a nyakukba, majd később még a Koreai Követségről is jöttek, de Ők már nem voltak olyan aranyosak, mert nagyon lekezelően viselkedtek, de a fiúk főleg amikor még hambokba is beöltöztek, úgy éreztem enyém a világ.Tehát én úgy érzem, hogy minden szava igaz amit leírtatok.Kívánok nektek további jót és szépet és mindent amit majdhogynem csak Dél-Korea adhat meg.Gyomar :-)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm ! Nagyon jót nevettem ..rám a 3 . érvényes ..( de minden szó igaz egy varázslatos csoportba tartozunk ..)

    VálaszTörlés
  8. Ez dejóóó *----* mindegyik igaz :D főleg a 4-es :"""DD

    VálaszTörlés
  9. Mindenbe egyet értek az előttem szólókkal. A 15 pont minden betűjét mintha én írtam volna!!!

    VálaszTörlés
  10. Jót nevettem rajta mert minden szava igaz rám XD főleg a 9. mert azt már elsőre is félre olvastam :3

    VálaszTörlés
  11. Hát ez nagyon igaz! :DDD
    Kiegészíteném, hogy régebben One Direction koncertre gyűjtöttem hogyha jönnek Bécsbe vagy valahova közelbe, akkor apa kivigyen kocsival, most meg repjegyre meg minden másra gyűjtök, hogy kijussak Koreába :'DD
    És neeem, nem néz senki hülyének, dehogy :D

    VálaszTörlés
  12. Ez teljesen igaz!
    Mintha én írtam volna ☺

    VálaszTörlés
  13. Ez teljesen igaz!
    Mintha én írtam volna ☺

    VálaszTörlés
  14. Magamra ismertem😂😂😂

    VálaszTörlés
  15. Az összes igaz, ráadásul most vettek fel japán szakra középsuliba, koreait meg magánúton tanulok, és egyetemre is korea szakra szeretnék tovább menni.
    민나, 할 수있오😘

    VálaszTörlés
  16. Top of the World - Titanium Wok - Teton Art
    Titanium Wok is an interesting project. It's very easy to titanium i phone case get started titanium guitar chords on this titanium eyeglasses project. It's only the first, titanium bolt but you don't have to wait much ford fusion hybrid titanium longer to

    VálaszTörlés