2014. február 14., péntek

Valentin-nap Koreában

Mit csinálnak Koreában Valentin napon? Hogyan ünneplik, egyáltalán van különbség a nálunk megszokottól? Mint mindig a válasz, persze hogy van! Lássuk csak, hogy is van ez tőlünk oly messze. :)

Február 14~Piros nap:
Ahogy nálunk is, ez a nap a szerelmeseké, elveszett lelkek egymásra találnak, új szerelmek virágoznak stb. stb. stb. A poén az egészben, hogy a lányoké a kezdeményező szerep, ők adnak a fiúknak édességet(leginkább csokoládét, a kreatívabbak maguk készítik). Ez úgy néz ki, hogy a fiú mindenképp elfogadja. Nem, nem egy tündérmesére célzok, hogy minden elhagyott fél egy egész lesz, hanem a következő napra, ami a viszonzásra vagy annak hiányára utal.
Rain és barátnője, Kim Tae Hee

Március 14~Fehér nap:
El is érkeztünk a végtelen boldogság vagy a pokol legsötétebb bugyrainak napjára. Lefordítva vagy viszonozza az adott fiú az általad felkínált lehetőséget és elhalmoz téged mindenféle édességgel, szerelmet vall neked és boldogan éltek amíg meg nem haltok. Vagy a másik verzió, hogy nem ad semmit azaz le vagy koppintva. De ilyenkor sem kell kétségbe esni(jó sok csoki megold mindent :D), mert hogy is ne lenne a szingliknek is egy saját napjuk.

Április 14~Fekete nap:
Ha már senki nem adott neked semmit, itt a lehetőség hogy nyakadba vedd a várost keress egy éttermet és fekete bab pasztás tésztát egyél. Miközben a fejed tocsog a feketeségben álmaid hercege melléd telepszik az ő tésztájával és bumm! Szerelem első látásra és máris a szingli napod minden keserűsége oda, hogy te is belépj az édességet osztogatók körébe.
Ez valószínűleg jó forgatókönyv lenne egy drámához, de ha mégsem így történne szingli barátaid körében akár egy jó este is kerekedhet a siránkozás helyett. :):)


Egyéb szerelmetes nap:
Igen a karácsony Koreában a szerelmesek napja, mindenfelé szerelmes párokat látni, szerelmes pólóban, szerelmes gyűrűben és minden szerelmes, egyforma dologban ami azt jelzi, hogy ők együtt vannak. Ezért kétlem, hogy az egyedülállóknak kellemes dolog lehet ez a nap, de hát kitudja mikor talál rájuk is a szerelem...

Minden kedves párkapcsolatban élő illetve egyedülálló olvasóknak nagyon boldog Valentin-napot kívánunk!
Tipp egyedülállóknak vagy ezt a napot nem ünneplőknek: egy jó kis koreai sorozat minden bajra gyógyír! :D Tapasztalat!!! :D
Ha romantikus sorozatra vágysz amin nevetni is lehet:
De ha esetleg nem kifejezetten a romantikus célzattal néznél valamit(izgalmas!!!):
Ha tetszett a cikk és még további érdekességekre is kíváncsi vagy nézd meg a többi bejegyzésünket is és látogass és Facebook oldalunkra! Boldog Valentin napot! Fighting!^^ :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése